Övervakning och trappbygge

2015



Nu hålls hoppeligen de som är i smyg och snokar på bygget borta.
 
 
Angående nyfikenhetsinlägget vill jag bara förtydliga (ifall någon missuppfattat inlägget), vi är inte folkilskna utan vill bara att vårt bliviande hem och vi ska bli respekterade och besök skulle riktas till då vi är på plats.  Men nog om det!
 
Sambon och pappa var så dutkiga igår när de byggde trappan fem före färdig! Locket är nu på plats och det är trappstegen i vinkeln närmast sovrumsfönstret som ännu är obyggt och de tar en annan kväll. Alltså vilket super trappa vi får! Idag ska jag ta med kameran och fota den bättre.
 
Igår var vi också till Novafloor ut i Vasklot och hämtade upp golvet till huset. Golvet är nämligen planerat att börja läggas i sovrummen nu på måndag, så vi provade att lägga ut några brädor av vinylgolvet (länk) för att se hur det skulle börja se ut, och vilken lättnad att se att man fortfarande var nöjd med golvet när det fakstisk börjar närma sig 6 månader sedan man valde golvet. Skott och Holm är nu helt färdiga med taket och listerna i sovrummen så nästa på agendan är golvet och fönstersmygarna osv. MEN vi känner oss lite kluvna om vi ska flytspackla golvet eller inte. Att flytspackla och allt vad det innebär är ganska så påkostat. Så vi måste fundera här nu riktigt hur mycket vi är villiga och har möjlighet att satsa. Vad har ni för erfarenheter av flytspackel. Löns det eller får man det bra utan flytspackel. Med flytspackel är vi medvetna om att man  får det riktigt jämnt  och utan så har vi det 90% jämnt gissar vi.
 
Nåväl, vi får fundera ännu idag. Nu ska jag börja köra ut mot bygget! Trevlig helg!



Förstår så väl att ni vill bli respekterade! Lycka till med bygget! <3


Anna

Hej, brukar besöka din blogg för följa erat husbygge då vi oxå ska bygga Topasen. Såg nu att ni valt vinylgolv o har ni tänkt att lägga det i hela huset förutom våtrymmen o var vinylgolv förstahands valet för er? Varför jag frågar är att vi från början var 100% klara med att ha parkettgolv i hela huset förutom entrén, köket o våtutrymmen. Men sen när vi var på färg affären o fick se så mycket snygga golv o vi hade ingen aning om att det ens var vinyl😳så nu är vi förvirrade över vad vi ska välja. I köksdelen hade vi inte tänkt lägga parkettgolv utan klinkers då man spiller o torkar golvet ofta, så där skulle jag absolut kunna tänka mig vinyl. Men problemet är att både jag o min man vill ha en röd tråd o att golvet ska följas åt i hela huset.

Svar: Hejsan! Så kul att du lämnade en kommentar!
Nej, vi hade först tänkt lägga laminat eftersom vi ville ha ett slitstarkt och tåligt golv med tanke på hund och slitage av en familj som ska bo flera år i huset. Flera parkettgolv får lätt repor så vi har blivit avrådda att välja parkett och därför i tidigt skede slopat det.

Vårt golv kallas vinylgolv och är mycket populärt i övriga europa att lägga enligt vår försäljare och först nyligen kommit hit till norden. Så vi har inga egna erfarenheter av golvet ännu, men vad vi läst och blivit sagda så är det i princip som laminat golv, bara hållbarare och tunnare. Ser ut och känns som laminat och läggs ihop som laminat (men med en mjuk matta under). Men mera ekologiskt/naturvänligt då det anvnänds av återvunnet material? kan hända jag minns fel men tycker försäljaren sa så??

Så valet av vinylgolv gjorde vi i affären då dess egenskaper föll oss i smaken och såg ut som laminat men skulle vara snäppet bättre och till samma pris (var erbjudande då vi slog till och beställde annars är det iaf i Vasa ett dyrare alternativ).

Hoppas min kommentar hjälpte er. Lycka till med ert husbygge!
Annu Åkers


Lena

Vi flytspacklade FÖR LITE..alltså man märker att på vissa ställen är golvet ojämnt. Vilket i sin tur leder till att fogarna i golvet kan spricka upp om den t.ex. råkar hamna mitt i en grop. Så den dag vi byter golv blir det att satsa på att flytspackla golvet bättre...så JÅ e löns..e min åsikt! ;)







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?