Ett vackert hem!

2015När jag googlat runt för att finan inspiration kom jag in på en finsk blogg som hade ett ur mina ögon fantastiskt vackert inret hem! Kanske lite för flickigt för att passa min manliga sambo, men så otroligt fint och helhetsmässigt perfekt ur mina flickiga ögon!
 
Det är få hem jag tycker har så klar röd tråd genom hela hemmet i stil och inredningen som denna. Pastellfärg, silver och vitt! SÅ FINT! Bilderna här nedan är direkt kopierade från hennes blogg, så de är alltså inte tagna av mig!
 
Kika in Coconutwhite bloggen >> HÄR <<
 
 
 
 
 
 
 


Dilemma!

2015Nu har vi ett litet dilemma, nämligen köket. Vi borde börja bestämma oss nu och skriva på pappren med leverantören så småningom, om vi vill hinna få köket levererat inom rätt tid. Men det är något som inte känns helt 100% med köket. Det mesta känns riktigt bra, hurudana skåp, köksö, placering av kyl,frys, spis osv. Men handtage eller inte?? Skåp och bänkskiva är vi super nöjda med när vi äntligen bestämde oss för vitt med glansig yta, men då dök ett nytt dilemma upp istället, ska vi köra med handtag eller utan?? Vad som talar för och emot gör oss tveksamma eftersom både för och nackdelarna väger så det blir 50/50!! 
 
HANDTAG:
Med handtag, är det ju helt klart lättareatt rengöra skåpen och det skulle vara cromfärgade handtag då vilket går helhetsmässigt in då vi komemr köa kromfärgade kylskåp,frys, micro och ugn.
 
Men vad som vi nu lämnat och funderat är om det börjar se för rörigt ut då vi har så många skåp och det kommer bli så många handtag? Vi har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och har från start sagt vi vill ha ett neutralt kök just därför så det inte sticker i ögat då vi sitter i vardagsrummet vid de stora fönstren!
 
 
bilderna har jag lånat och är inte egna. Hittat dem via google
 
 
UTAN HANDTAG:
Utan handtag med dessa blanka skåp och bänkskiva gör helhetsmässigt det komplett stilmässigt. De blanka skåpen med den blanka bordsskivan håller samma stil om man inte har handtag, och så slipper man stöta till låren i de skarpa kanterna på handtagen!
 
Men det som gör oss här fundersamma är om vi lämnar bort handtagen att den utgröpta delen på skåpen samlar på sig smuts och damm, och om det är värt att lägga utan hadntag då? MEN eftersom det är en blank yta funderar jag ändå om det går lättare att rengöra än en sträv yta? Men gör fåran och tendenensen att samla smuts och skräp att man blir irriterad på det i längden??
 
 
 
bilderna har jag lånat och är inte egna. Hittat dem via google
 
Förstår ni vårt dilemmat? Jag kanske är lite mera för utseendet med skåp utan handtag, men det är den där smutsdelen som ställer till det. Sambon tänker samma och vi funderar hit och dit gällande detta. Blir det ett irritationsobjekt eller funkar det i praktiken också i ett kök utan handtag med urgröpt kant??
 
Har ni konkreta erfarenheter av båda? Dela gärna med er, vi borde så småning om bestämma köket nu nämligen!
 


Spis och måleri

2015 
 
 
Igår blev det ca 4,5 timmar på bygget. Både jag och sambon var på plats, radio som spelade musik, sommarvärmen som nästan var perfekt (vi fick i alla fall klä av oss då det belv för varmt till shorts och bikini, jag alltså bikini inte sambon, hehe) och målarfärg och penseln i högsta hugg. Målandet tar bra mycket längre än man tror!! Det som syns på bilderna ovan, är det som föll till mig att måla, och jag kände mig ganska så stolt när jag tog tjuren vid hornen gällande min rädsla för att klättra på stege och målade under taket. 
 
Spisen hade blivit delvis monterad som jag skrev tidigare. Vi väntar fortfarande på en två delar som hoppeligen kommer idag så muraren hinner fortsätta med spisen innan han åker på semester, så efter att jag druckit upp mitt kaffe och klätt på mig ska jag åka ut till tomten för att kika om leveransen kommit till bygget!
 
Det börjar ju bli mörkt om kvällarna nu också så vi har som tur fått låna av min pappa en ordentlig lampa som möjliggör det att jobba och på inomhus nu också! Tack!! Men visst kommer vi behöva flera lampor, för de stora fönstren som släpper in mycket ljus gör inte så stor nytta då det är mörkt ute.
 
 
 
 
 
 
 
Sambon min målade uppe på taket (vart jag ALDRIG skulle våga klättra upp) och jag som sagt på långsidan under taket de 60-70 cm som återstod + takbräderna. Jag har tidigare skrivit att jag är höjdrädd (blivit med åren) och låter sambon köta det som återstår, men jag fick nog äta upp de orden. Det skulle ha lämnat så mycket, så det fanns inga andra alternativ än att ta tjuren vid hornen och klättra upp på den läskiga stegen och måla!! Fast jag kan nog erkänna att jag höll fast mig för brinnkära livet och har som resultat av det blå sträck strax ovanför knäna då jag tryckt mig mot stegen, armarna darrde hela gårkvällen då jag hållit i mig så hårt och mina höfter har träningsvärk då jag spännt mig så, haha! Gamla tanten!  Men vart eftersom målarfärgen gick och jag målat ett tag började det gå bättre och jag är riktigt nöjd och stolt över mig själv. Annu 5 år dök fram igen då sambon åter en gång sade "Vad du har varit duktig!!" då han vet hur rädd och obehag jag haft! 
 
Så nu är det en kortsida kvar + några stllen var inte alla takbräden är målade. Så det är väl ca. en dags arbete som återstår. Men här måste jag nog dra min gräns, så där högt upp vågar jag mig inte ännu. Men sjukskötare som jag är vill jag gärna vara på plats om sambon klättrar på dessa höjder ifall han skulle falla. För man ska verkligen vara försiktig när man klättrar så här högt, för det räcker med att man landar fel och slår sig riktigt galet så har vi ingen glädje av huset längre! Så tänk på det också när ni klättrar, blir man för nonchalant blir det faligt!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3