ca 60 liter vatten

2015Det är helt sjukt egentligen vilka mängder vatten som finns inne i huset. Vi har tömt fuktsamlaren redan flera gånger och är efter mindre än en vecka uppe i 60 liter vatten som samlats i den! Så som jag tidigare skrivit är det en period nu när det inte händer så fruktansvärt mycket i själva huset då allt ska torka.
 
Skott och Holm var ändå igår och idag och jobbade med isoleringen i bastun. Jag har tyvätt inte sluppit till bygget igår och idag då jag varit utan bil, men sambon berättade han svängde in där vi i morse då han kom från sitt nattskift.
 
Hoppeligen slipper jag i morgon och kika hur det går framåt. Hoppeligen slutar det vara så fuktigt också så man kan börja göra annat än bara vänta på att det ska torka inomhus! ;)
 
 
vårt hem <3


När olyckan är framme!

2015Igår när jag körde kl. 06:50 till jobbet kunde allt ha gått riktigt illa!! Jag körde ner för en backe in i en korsning och började bromsa in, men inget hände!! Första tanken som for igenom huvudet var "Är jag så här trött att jag trycker på gasen i misstag?!". Men nej, bromsen var i botten och inget hände och jag fick fort svänga ordentligt åt höger för att inte åka på fel sida av vägen eller ut i diket/gräsmattan framför.
 
Nu hade jag verkligen änglavakt att detta hände just när det var söndagmorgon och ingen trafik och att jag körde så sakta in i korsningen. Men skulle vi ha bott i huset redan och detta skett på motorvägen/omfartsvägen skulle det ha kunnat slutat riktigt dåligt! Det skulle även ha gått dåligt om någon skulle gått över övergånsstället eller en bilist skulle ha kommit i högre fart än tilltåtet (som de oftast gör på detta ställe med dålig sikt).. Men som tur var det ingen själ i närheten just då!!
 
Så det fick en att tänka till med vad som skulle hända med huset, sambon och allt anant om jag inte fanns mera..  Vi lade våra livsförsäkringar och Guldtrygg (en försäkring vid allvarligare sjukdomar) i kraft i våras, och gjorde så att den andra ska kunna bo kvar om något skulle hända någon dera oss.. För man vet aldrig när ens dag är kommen, och det känns tryggt detta redan är i kraft och man "tryggat" den andra OM något hemskt skulle hända. 
 
Så det gäller att tänka på situationer och senarium man inte vill tänka på också när man bygger, bara för att trygga situationen om den otänkbara inträffar. Nu hade jag verkligen änglavakt igår och är så tacksam över att jag hade någon som tittade ner på mig igår på morgonen. Men det skulle ha kunnat gå riktigt galet, men nu gjorde det inte det och bilen ska till verkstad. Det visade sig att det var bromsvätskan som runnit ur och därför tog inte bromsarna, så det lär gå relativ lätt att korrigera, som tur!!
 
 
 


Mera badrumstankar

2015Jag har länge funderat på vårt badrum. Tankarna har ständigt varit att hålla det enkelt med någon trevlig detalj, men hurudan detalj? 
 
Jag har tidigare också skrivit om en eventuell fondvägg i annan färg av mosaik klinkers.. Men ju mera jag funderar blir jag fundersam med om vi ska faktiskt ha bara vitt o grått i både hall och badrum/wc/lilla wc.. Hmm, jag är fortfarande på samma tankar att det ska matcha klinkers i hallen Vilket är grått i flammigton. 
 
så idag har jag bara för skojs skull googlat på andra färgalternativ och börjat gilla den kopparbruna färgen som fondvägg, men där är inte sambon av samma åsikt så vi måste hitta något vi båda gillar. här nedan är några bilder som jag googlat fram. Tyvärr får jag inte från föräldrarnas iPad fixat länkar till bilderna varifrån jag lånat dem, men försöker få det fixa det i efterhand från egen dator :)