Uppskattat ogräs

2016Här sitter man, äter frukost och tittar ut på ogräset som sökt sig upp på gården. Det har nu hinnit gå in på min sista semestervecka och sambons semester är slut och ingen grävare har dykt upp. Han borde komma nu på fredag senast, så de får vi hoppas på så man kan vara hemma då det händer på gården! Det är säkert för sent nu att så gräs då det dragit ut 3 veckor (!) på tiden, eller vad säger ni gräsexperter?

På gården har ogräs börjat söka sig upp och även om det just är det, ogräs, så tycker jag om det då det lite mera "gårdskänsla" då det är grönt och skönt! Men självklart slår inte ogräset en riktig gräsmatta, men vi får se om vi kan så det mera nu i sommar eller om vi måste vänta till hösten?

Hoppas ni haft i övrigt en bra midsommar! Midsommaraftonen för oss var riktigt mysig!

Utsikten vid frukosten


Altanens första utkast!

2016Inget ljud av grävaren ännu, så lär inte ske denna vecka då vi redan har lördag.  Så vi kan inte annat än hoppas det blir av nästa vecka. Eftersom det blev framskjutet med grävandet på gården så får vi se om vi hinner alls helst påbörja altanen nu under semestern. Sambon har nämligen bara nästa vecka kvar och sen börjar han jobba. Så altanen lär byggas i små etapper nu då och troligen ta hela sommaren har jag på känn då det blev så här oturligt..
 
 
Men vi måste försöka se det possitivt. Nu när allt blev påskjutet hinner vi fundera ännu noggrannare på altanen. Måtten är ganska så klara. Plinttarna som ska bära upp altanen har begärts offert på från BCE som vi tog sockeln till huset från, så för oss är det nu att fundera om vi köper de eller gör egna.
 
Nackdelen med att få för mycket tid att fundera är att man börjar fundera för mycket om olika stilar och vad man vill ha. Jag har nämligen börjat fatta tycke för mörkt betsade altaner, då de ger så snygg kontrast till via hus. Jag leker nämligen med tanken om mökrbetsat då vi ändå har huset i skogskanten, så det skulle vara en snygg kontrast, men då igen är ju inte entrén mörkt betsad, så då igen säkert se konstigt ut med två olika stilar?! Troligtvis kör vi väldigt enkel stil, men med mycket svängrum på själva altanen så man får bra rum med ett stort bord och ändå kan röra sig runt om det vilket för oss är viktigt som börjar få stor familj då syskonen har barn!
 
I skrivande stund öser regnet ner och allt ser så grått och trist ut där ute. Men jag hoppas verkligen att snart börjar man skymta gräset växa.. Bara man får gården fixad nu någon gång.. Jag veeeet, jag är grymt otålig och allt tar sin tid, men är så trött på detta lerbad till gård, haha!
 
 
 
 


Skinande rent!

2016 
 
Nu har jag skrubbat varenda vrå i huset i 3 timmar. Men putsmedel och liten svamp har toaletterna skurats, lavoarerna likaså. Golvet dammsög sambon hälften och jag fortsatte. Katternas klättersträd och matstolarna dammsugna och golvet, glasdörren coh spegelskåpet tvättat.
 
Det tar en bra stund att städa dessa kvadrater som vi bor på. Då hann jag även på morgonen ut på en timmes promenad med hunden och hästen i skogen följt av att fixat mat. Så idag känner jag mig produktiv. Nu ska jag dricka min kaffekopp innan jag igen ska kila iväg! Ibland är det allt tur att det öser regn ner där ute, då får man så mycket mera gjort! :)
 
Nu ska jag lägga kameran i laddning så det börja komma lite bättre bilder hit och inte bara från mobilen. Man blir för bekväm då man bor här nu. Telefonen är nära till hands, när det var byggskede hade man kameran nära till sig helatiden, nu är den ofta en bit ifrån i någon låda.
 
 
 
Speciellt nu när sommarne är så fin, drömmer jag att en vacker dag få ha denna vita fina häst utanför gården. Tänk så ljuvligt det skulle vara att få sitta och äta frukost medan ens häst betar utanför på åkern. Fast nu har han det mycket bättre där han är nu med en flock på bete. Men en hästtjej slutar aldrig drömma, hehe!