Dagen på bygget i bilder

2015Idag blev det lite längre sovmorgon och vi åkte ut först till kl 10 i alla fall till bygget. Jag fixade julbelysning ute medan..
 
Gubbarna fortsatte bygga trappan. Jag hann också dammsuga det sista jag inte hunnit dagen innan.
 
Trappan började ta form och skruvarna började ta slut. Så jag åkte genom hela stan för att hitta rostfria skruvar..
 
.. men att hitta rostfria skruvar av samma modell som vi hade var lättare sagt en gjort, så vi blev utan denna söndag.
 
Delarna till trappan sågas till inomhus och lyfts sedan ut i sektioner och byggs ihop som ett puzzel utomhus.
 
"Locket" på trappan byggs troligtvis färdigt inomhus eftersom den rymms ut genom dörren, men övriga blir i lösa delar.
 
Mot kvällskvisten fick vi även mina kära svärföräldrar och sambons bror på besök. De kom för att hjälpa till med målandet!
 
Kändes lite smålustigt ett tag då det bara var jag till sist som inte gjorde något, nåväl fick leka arbetsledare, hehe!
 
Även om trappan inte är färdig måste jag verkligen säga att den kommer bli stor och fin! Belysning ska också finns i trappstegen.
 
Svärmor i fulla rullor med målarfärgen. Grundfärgen målades ut i hall och köket idag. Tack för hjälpen! <3
 
Tusen tack också till dig pappa för all hjälp med trappan igår och idag! Vi behövde verkligen ditt mattehuvud för att kunna räkna ut alla vinklar och längder!! I morgon fortsätter sambon och pappa efter arbetet och vi får hoppas trappan kommer på plats i slutet av veckan så det är ett steg närmare färdigt! 


Entrén påbörjad

2015Nåja mina damer och herrar är trappan till entrén påbörjad! Vi åkte ut lite senare till bygget idag så vi fick en sovmorgon. Sedan var det bara att börja på. Som hjälp hade vi min kära far som kan det här med att bygga och beräkna vinklar! Shit så stor trappan började se ut när delarna var utsågade där på golvet i vardagsrummet!
 
Så medan gubbarna byggde på trappan så dammsög jag golvet, tjepade de sista fönstren och målade walk-in-closeten! I morgon kör vi rond två med bygget och det blir "redan" kl 9 vi åker ut och även då får vi pappa med och hjälpa till. Min uppgift blir att fortsätta dammsuga och tejpa hörnen på fönster som torkat ihop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trappans er så fruktansvärt stor ut på bild, men det här är nedersta raden, sen byggst trappstegen till uppåt


Jul i vårt hus!

2015I förrgår fick jag lägga upp vårt första julpynt vid huset. Granen var inte då ännu huggen, så vi började lite försiktigt med ljus kring pelar vid ingången. Det kanske inte blev den finaste som går att fås, men man får så mycket mera myskänsla och julkänsla än innan i alla fall! I morgon ska vi byga entré trappan och då ska jag pynta julgranen som sambon fixade åt mig igår (granen ska var apå gården). Så det blir nog jul i år också! Jag är så exalterad!
 
Idag blev spacklaren klar med arbetet vid bygget, så nu är det bara för oss att måla klart! Sovrummet och grovköket är blev igår helt fädigt målade nu även andra varvet. Så det återstår att måla de mindre sovrummen och mediarummet ett andra varv och sedan blir det att börja med det tidskrävande vardagsrummet/köket/hallen. Det lär blir en tuff nöt att knäcka gällande att få jämnt målat, men skam den som ger sig! Tur är vi båda väldigt noggranna när vi gör något!
 
Nu ska jag pynta inför julen här i lägenheten medan sambon är på julfest! Trevlig lillajul alla bloggläsare! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Mysigare blev det ju helt klart och mera välkomnande när det är ljusare på gården!