Vad sker?

2017 
 
 
Vad sker hemma hos oss nu? Det känns ganska häftigt allting just nu, det är mest små saker som förbereds som inte syns så mycket utåt. 
 
Jag har exempel börjat packa BB-väskan och kunnat börja bocka av saker på den listan som ska in i väskan. Vi har börjat lite nu som då införskaffa mindre grejer som man ändå behöver som ex. blöjor, våtservetter och liknande. Jag har skrivit första handelslistan till apoteket så vi har en första hjälpen låda även för småbarn vid feber, snuva osv. Jag har skrivit förlossningsbrevet och varit hos barnmorskan på kontroller. Där konstaterades det att babn redan svängt huvudet neråt, så kroppen förbereder sig för grande finale nu redan! Helat galet, skallen min är inte redo ännu känns det som!
 
Vi har också äntligen hunnit rusta upp skötbordet och målat det första varvet. Så får se nu då om det blev bra, eller om vi måste måla det ett varv till? Vi valde att spraymåla skötbordet eftersom det tog så lång tid att måla med pensel spjälsängen, men nog var det en del jobb med att spraya också för att få det jämnt och bra!
 
Så de större projekten som är kvar för att välkomna knytet är att bygga grovkökstrappan och att sy sänghimmlarna och vadderingen runt korgen. Men efersom jag inte är någon mästare på att sy väntar jag på hjälp o råd av min kära mor som lovat lära upp mig lite. Så det blir väl på agendan de närmaste veckorna.
 
Här nedan ser ni bilder från skötbordet som sandpappras och spraymålats. Ha en solig och fin höstdag allihopa!
 
 
 
 
 
 
Snart får vi lägga ihop skötbordet och då har vi de viktigaste bitarna fixade! Tur vi tagit lite i taget o börjat i tid!


Omboning av korgen + förlossningsbrev

2017 
 
 
Denna morgon har gått åt till fundera en del på kommande/blivande familjen vår. Jag har nämligen rotat fram lite lakan och en gammal gardin jag fått av min mamma och lekt med dem i korgen åt kommande prinsessa. Med de tygerna har jag försökt föreställa mig hur jag vill bona om i korgen. Vill jag ha volanger och göra den riktigt gulli-gull aktig, eller vill jag hålla den mera stilren med en lite touch av romantik? Sistnämnda är ju det som känns mera mig o min sambo och lutar åt det hållet.  
 
Det ser ju inte allt för fint ut då jag bara slängt dit tygerna, men förenklar föreställandet av slutresultatet i alla fall. Jag tänker att tylltyget får agera sänghimmel och stå för den "romatniska" biten av helheten. Sen bonar jag om korgen med ett bommulsmaterial till tyg som får vara på både insida och hänga en bit på utsidan av korgen. Tyget ska alltså gå över kanten en bit och runt korgen. Ovanpå tyget runt korgen på utsidan tänker jag ett brett rosa sidenband som utgör en rosett i fotändan. Så mysigt!
 
Förutom att planera korgen och fantisera där har jag skrivit första utkastet på mitt förlossningsbrev. Vi går in i tredje trimestern nu och jag känner mig inte alls redo för en förlossning mentalt. Så för att få ner önskemål, rädslor och tankar till pappers och bearbeta dem lite, kändes det rätt så skönt att få till ett första utkast att ta med ifall det skulle bli en tidig förlossning. 
 
 
 
Magen bara växer och jag känner mig redan nu som en valross! Men då ska den ytterligare växa 3 mån till!! Huhhu!


Hösten när den är som bäst!

2017 
 
 
Jag har inget emot hösten, inte någon årstid egentligen. Allt har sin charm! Men det är något speciellt när man de första kvällarna på hösten får tända ljusen och mysa ner sig i soffan med en filt och en tekopp. Nu har ju inte aptiten varit den bästa så man får må om sig. Men nu verkar måendet blivit mycket bättre så man får njuta till fullo!
 
Hösten är allt go!