Det händer grejer helatiden

2015Offerten från Eksentro har kommit in och i väntar nu på offerten från Östmans så bestämmer vi leverantör av kök.  Sambon har pratat med grävaren och i slutet av september kommer de och gräver infiltreringsbädden/reningsverket vårt till tomten. De har även varit och förberett dragningar för fiberinternet, och vattenmätaren är beställd från kommunen så den kommer nästa vecka. 
 
Inne i huset har taket i hela huset fått sin fuktspärr på och gläsbredningen är fastspikad. Ventilationen är på gång och in och utluft (hette det så, tycker mig ha lite hjärnsläpp nu) är på plats! Elen har förbereds i alla delar, men är ännu såklart inte färdigt dragen ännu, men mycket bra på gång! Skott och Holm har haft paus denna vecka och istället har vår elektriker Christian och VVS-ansvariga Fredrik Påfs jobbat på. Det händer verkligen grejer varje dag, så roligt att se! Men jag kan ändå inte sluta längtat tills det börjar handla om ex. spackel, eller målande så jag kan hjälpa till igen. Nu är min uppgift att föra bulla, mat och kaffe då det behövs.
 
Så småning om så borde VesiVek även meddela att de kommer och lägger upp stuprännor och det börjar väl se ut som ett hus på riktigt! Muraren till vedspisen kommer och fixar skorstenen nästa vecka och kommer någon annan gång i senare skede och lägger på kaklet på spisen. Så det här verkar ju klaffa riktigt bra! Men åter en gång, det är nog p.g.a. min duktiga sambo som håller kontakten med företagen och entreprenörerna. Jag är så stolt och imponerad av hur han skött allting så fantastiskt bra och aldrig gjort något sådant här tidigare!
 
Här nedan är tyvärr inte alla bilder som blivit tagna, jag har lite problem med min dator just nu så uppdatering blir lidande p.g.a. de och alla bilder kommer inte upp i den ordningsföljd somhuset framskrider för oss, men ni får ju se något och vi kan blicka tillbaka här på bloggen. 
 
 
Förra veckan var ännu inte den bärande höga väggen i huset isolerad mot kalla sidan, det är den nu!
 
 
Fuktspärren och gläsbredningen blev fixad ganska så snabbt i sovrummen. Här ser ni blivande mediarum.
 
 
Isolering på gång för fulla muggar. Ni kan ju tänka er hud huden sved efter en dag med detta!
 
 
Sambon mäter ut bredd på gipsskiva som han sedan skruvade fast ovanpå isoleringen.
 
 
Elen fortsattes att  dras i de oisolerade väggarna av Christias Elservice
 
 
Något som är varmt välkomnat av oss är "kura-silen" med tanke på våra hobbyn o dröm om hund är detta perfekt!
 
 
Ordning och red! Städa fick jag göra riktgit ordentligt en dag efter att bergsullen/mineralullen lagts på plats
 
 
Sambon duktig på de högre höjderna. Här ser man kanske bäst hur hög väggen är i vardagsrummet/köket, 5 meter
 
 
Fuktisoleringen till kalla sidan på gång!
 
 
Hallen/entrén
 
 
Jag är glad mina kunskaper inte räckte till, för att krypa in där med ventilationsbråte, fy då! Man ska inte vara höjdrädd!!
 
 
Denna veckas bild av huset. Fuktspärren och gläsbredningen på plats i vardagsrummet/köket
 
 
Fuktspärr och gläsbredning
 
 
Elen förberets i taket var spottar och lampor kommer.
 
 
Kökets eldragning på gång!
 
 
Köksbänkens el-uttag
 
Till och frånlufts rören på taket är nu på plats, bara skorstenen kvar nu då!


Längtan efter egen gård!

2015Alltså ni vet inte vad jag längtar efter eget hus och trädgård!! Det är konstant arbete med den, I know, men bara det att kunna gå ut o njuta av värmen med en kaffekopp innan jobbet kallar, eller synen av en nyklippt gräsmatta är bara för härligt!!

Igår hjälpte jag till hos föräldrarna med deras gräsmatta o gård, och tyckte det var så roligt att pynja o på. När man var ung och dumm och blev tvingad att hjälpa till med att klippa gräsmattan suckade man och stönade, men nu är det så roligt!! Gården blir genast så mycket finare, och doften av nyklippt gräs är ju bara för härlig och sommar! Jag börjar låta som en pensionär, men man märker hur man börjar se saker med hus, hem o familj ur lite annat perspektiv då man bygger själv. Jag har många gånger fått höra jag alltid varit så mogen för min ålder, men först nu känner jag själv hur jag mognat och blivit vuxen i och med det här projektet. Med skräckblandad förtjusning! Men likväl som man känner att man mognat och blivit mera vixen är jag lillen i faniljen som lätt åker över till föräldrarna för att umgås och kryper lätt upp i soffan o myser med föräldrarna utan att det skulle vara konstigt med det att en 24åring vill att mamma eller pappa ska hålla om en för en stund, så är det i vår familj. Vi  tycker så om varandra och visa öppet glädje och sorg.

Det pirrar i magen då jag tänker på att i detta hus vi skapar kommer jag få uppleva det med min o sambons blivande familj och mysa med egna ungar och man i soffan en vacker dag och i min tur gnälla  på att barnen ska hjälpa till att klippa gräset!

Jag önskar bara det kunde bli januari så vi skulle räkna dagar tills vi kan flytta in i vårt fina, fina hus som vi planerat och format med kärlek! Aha, vilket putte-nuttigt inlägge det här blev! Men idag är en sådan där dag då man känner sig så lyckligt lottad på alla sätt och vis och måste mypa sig själv i armen för att se det faktiskt händer en! 


Sommar, sol och nyklippt gräs med familjen 💓Planerandet tar aldrig slut!

2015Jag har inte hunnit skriva om vårt möte med köksplanerarna som vi hade i måndags. Först var Östmanssnickeri ut, och vad blir det nu, vårt fjärde eller femte möte med dem. Det var ett bra möte, och nu fick vi känna och klämma på skåpdörrar utan handtag. Så nur är et bestämt, att om plånboken tillåter blir det ett kök utan handtag (YES!). Vi ändrade även lite på badrumskåp och handtag för att det skulle kännas rätt. Grovköket var enda som lämnade oändrat.
 
Men lite pinsamt kan vi väl erkänna det böjrjar kännas då vi ändrat oss så många gånger gällande köker. Jag menar i november/december förra året fick vi första offerten på köket!! MEN vi är glada att vi låtit processen gällande köket ta sådan tid som det faktiskt gjort, för nu har vi kunnat prova fram och "känna" på vad som är vår stil och hur vi vill ha det i lugn och ro.  Ni märker det här att fundera i lugn och ro varit genomgående tema i vår byggprojekt!
 
Tur är väl att det inte varit bråttom, för det har uppstått ett litet problem med den halvhöga väggen i huset i köket. För att få stadga i den måste en bit av väggen "inne  i köket" också byggas som ett L, så med andra ord blir väggen lite U-formad. MEN jag  fick för en gångs skull känna mig lite smart, då jag kom på en lösning som gör att detta inte kommar att synnas så mycket. Ganska svårt att förklara, men då väggen kommer upp kan jag förklara bättre. Men kommer bli super bra, och så fick vi in ett till skåp som kan vara ett allt-i-allo skåp.
 
Efter Östmans så var vi till Eksentro i Oravais. Ett litet tvåmanna företag som vi blivit rekommenderade av många att ta offert från, eftersom kunder varit nöjda och fått bra offerter. Så vi tänkte, why not, vi har kommit så här pass långt med val av material och vi kunde för en gångs skull välja exakt samma material från Eksentro som vid Östmans, så man kanske denna gång faktiskt kan bläddra fram till sista sidan och se slutsumman?
 
Vi var mycket nöjda med betjäningen vid Eksentro. Han vi pratade med och funderade med gällande köket snappade snabbt upp vilken stil vi var ute efter och mötet tog endast en timme. Så nu är det bara för oss att vänta ca. 1-2 veckor så får vi offerten och då bestämmer vi köksleverantör och kök. För nu måste vi bestämma vad vi vill ha om det ska hinna komma i tid!
 
Jag tror det kommer bli riktigt bra även om det blir väldigt vitt och modernt, men den här stilen på köket känns mest rätt för oss! Speciellt roligt känns det såklart då sambon är av samma åsikt och det varit så lätt hittills att vvälja material då vi har så lika stil och kan bolla med varandra för att bra alternativ coh nya lösningar!
 
 
Bilder lånade via google
Så vårt kök kommer gå ganska mycket i denna stil :)