Gott nytt år!

2016 
 
 
Gott nytt år alla kära läsare! Hoppas ni firar med nära och kära ikväll. Själv kommer mitt nyårsfirande äga rum på jobbet med mina fina arbetskompisar. Dock har jag på känn vi inte kommer få "fira nyår" utan jobba häcken av oss med vad det redan ryktasts om för patientmängd tidigare ikväll. Men så är det ibland (läs: hela december!!)!
 
Min fina karl jobbar också natt inatt, så vi passade på att fira in det nya året igår med en sen tre rätters middag hemma hos oss. Jag stod för middagen och han för det fenomenala sällskapet! Vi körde riktigt all in med att klä upp oss, fast det bara var vi två hemma. Jag dukade fint, hade vitt vin till förrätt och rött vin till huvudrätt och efterrätt. Vi skålade och diskuterade vad vi minns och tänker om år 2016 och vad vi vill ha ut av 2017. Jag älskar att jag och min karl kan prata om allt, känner varandra och just som denna kväll, gjorde det lilla extra för att få den fin och romantisk. Sedan efter middagen pöste vi en stund och bytte om till icke romantiska pyjamasar så där slutade romantiken, haha! Kvällen avslutades med serier i "soffan". Men det är så oss, vi gillar att få det fint, vara fina, men vi är också lika bekväma i urtvättade kläder, hål på sockorna och en chipspåse på magen. 
 
 
 
Uppklädd och klar för middagen hemma med mannen i mitt liv <3
 
 
 
Men tillbaka till den fina middagen. Jag var riktigt nöjd med middagen (spec med tanke på att jag inte tycker om att fixa mat). Så tänkte jag kunde dela med mig av vad jag bjöd på. 
 
FÖRRÄTT: räkcoctail och hemmagjord dressing. Super gott!
Betyg: 9 av 10 poäng.
 
HUVUDRÄTT: Hemma gjord potatisgratäng med vitlök och purjolök i, tillsammans emd ytteriflebiff och kantarellsås. (uppläggningen såg förfärlig ut så därför finns ingen bild på det haha). Detta var otroligt gott, men såg inte ut så fint.
Betyg: 8,5 av 10 poäng.
 
EFTERRÄTT: Blev en choklad panacotta dekorerat med hallon och florsocker. Godaste choklad panacottan jag ätit. Tur det blev över så man fick mumsa i sig det idag!
Betyg 10 av 10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vilken julfrid!

2016 
 
 
Så har bästa dagen och helgen på hela året passerat. Julafton firade vi med 14 av våra nära och kära hemma hos oss med mat, dryck, gott sällskap, tomten och julklappar. Jag trodde jag skulle känna mig stressad då vi skulle stå som värd för 14 personer på den heligaste dagen på året för mig, men jag kände ingen stress. Allt flöt på bra och det verkade som våra gäster var nöjda och belv mätta.
 
Vår julafton började med att vi sjöng upp min kära pappa som fyllde år. Sedan åkte jag iväg till stallet och red ut på en traditionell terrängrunda barbacka med ett par tjejer från stallet. Sedan blev det tomtegröt hemma hos oss följt av att vi gjrode oss julfina. Efter det nalkades den traditionella "barnens julbön" i församlingshemmet i Smedsby. Jag kan inte påstå jag är särskilt religös, men det är något med de 30 min som spenderas på julafton i församlingshemmet som gör att jag aldrig vill byta ut den traditionen. I år var det dessutom en väldigt humoristisk och bra präst och stämningen var avslappnad och mysig. Efter barnens julbön blev det kaffe och julstjärnor och resten av gästerna droppade in. Sen blev ringdans och julbord med 3 dukningar och kvällen avslutades med att tomten kom och delade ut paketen.
 
Jag är väldigt nöjd med julen och hoppas man kan flera år fira den hemma hos oss, för jag njöt för fulla muggar och är så tacksam att alla kom. Hoppas alla andra haft en fin jul också!
 
 
 
 


Lucka nummer 16: Vilket personlighetsdrag ha du ärvt från dina föräldrar?

2016Jag haft lyxen att ha två fantastiska föräldrar som på så många plan alltid ställt upp för en. Alla har vi positiva och negativa sidor. Så även min föräldrar, för ingen är perfekt, men jag känner ändå jag lyckas få fina personlighetsdrag av mina föräldrar.
 
Av min mamma har jag fått ärva, eller lära mig (hur man nu ser det), att genast ställa upp för de man älskar, det är inte frågan om saken utan vi går automatiskt genast ut och sträcker fram vår hand och hjälper till. Men jag har också ärv känsligheten och känslostormarna på gott och ont, mest på gott. Av mamma har jag också ärv starka åsikter (även de på gott och ont, mest gott anser jag själv) och förmågan att se till att det händer då vi tar oss an något.
 
Av pappa har jag fått ärva, eller lära mig (hur man nu ser det), att lägga upp mål, inte ge upp, kämpa sig nerifrån upp. Inget kommer gratis så vil du ha något så se till att fundera hur du ska nå det. Pappa har levt och lärt "Så du vill andra ska vara mot dig, ska du också vara emot dem!". Jag vill påstå att jag till stor del fått denna gåva av honom, kanske inte fullt ut lika 100% som min snälla far är, men nära inpå. 
 
Jag har så fenomenalt fina föräldrar som jag aldrig skulle byta ut! De finns så där för en i alla lägen så jag blir het varm i kroppen då man tänker hur de kunnat på så många plan ställa upp för en, att jag får ite panik över om man själv kommer för egna barn kunna leva upp till det egna föräldrar varit. De har lagt ribban högt!
 
 
Ni har alltid funnits där för mig! Skolåren var tuffa. Upp och ner. Sista året i gymnasiet var tufft då jag var väldigt mycket sjuk, men ni ställde så upp och hjälpte mig något enormt att jag fixade det och fick min student! Ni fortsatte kämpa och finnas där då jag brände ut mig ett år efter studenten och i alla ups and downs efter det. Jag älskar er till månen och tillbaka! Jag har största lyxen man kan ha då jag får vara eran dotter!
 
 
- inlägget är en del av Kajsons julkalender -