Godbitar för en förmånlig peng!

2016H&M home har tagit en en hel rad fina saker nu i höst. Här under hittar ni mina favoriter som jag gärna skulle beställa hem. Högt på listan står pläden och dekorations "diamanterna", för att inte tala om guldkudden! Den har jag kikat på i flera månader!
 
Gällande kopparna på bild skulle jag gärna ha 6-8 per set, men blir fort många slanttar då man ska ha ett halft dussin av en serie. Dessutom kanske det vore skäl att satsa på ett märke av mera kvalité än H&M om ett haflt dussin eller ett dussin ska inhandlas, hehe! Både jag och sambon har konstaterat att vi tycker bäst om att ha av samma "sort" på koppar och fat så det inte känns rörigt. Enda udda koppen jag egentligen dricker ur är den jag fick av mina syskonbarn var det står "världens bästa moster", men det är väl inte så konstigt! ;)
 
 
 
 
 


Känns bara allt mer rätt

2016 Inspiration på blommkrukor och blommor till terrassen
 
 
Det börjar verkligen kännas riktigt bra med terrassfunderingarna. Vi har dessutom hunnit fundera lite på att vi inte vill ha synligt jord i "blommbänkarna". Istället tänkte vi ha någon form av stenar, vita eventuellt eftersom huset är vitt och vi troligtvis kommer köra rätt så låga och enkla växter i blommlådorna. För att få lite färg med i bilden fantiserar jag intill trapporna på varsin ända ha större blommkrukor i cement eller helt vita, var mera färggranna blommor kan planteras.
 
Vi är helt kalasnöjda med planeringen, tur att de tog så länge med byggandet, annars skulle denna idé knappats hunnits kläckas! Oj, oj nu blir jag igen väldigt sugen på att få den där tusans terrassen frädig på en gång!!
 
 
 
I blommlådrona tänker vi låga växter i stil med detta hus (husleverantör) Teri hus från byggmässan 2016. 
 
 
 Gillar bara mer och mer den här planen med terrassen! Snyggt kommer det bli när det är färdigt!


Sista minuten ändring i terrassen

2016 
 
 
Det har gått sakta framåt med terrassen eftersom vi inte orkar stressa längre. Men hur terrassen blivit planerad så kommer den bli ganska hög, och antagligen kommer 3-4 trappsteg behöva byggas. Däcket på terrassen kommer bli väldigt stort och möblemang kommer hur lätt som helst rymmas utan att man skulle hamna att flytta om hela tiden. På bilden här nedan ser ni en snabb skiss i Photoshop hur terrassen varit planerad som försa utkast. 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Vi försökte hitta inspiration på byggmässan och jag har googlat datorn het på terrasser här i sommar och höst. Men jag inte riktigt hittat vår stil eller känslan "det här är vår terrass". Men idag hände det plötsligt när jag blickade ut på vår obefintliga terrass och kom mitt i allt på en bra lösning!
 
Eftersom terrassen kommer bli så pass hög börjar det nästan se ut som en teaterscen om vi har trappor runt hela "scenen". Så jag har börjat ogilla tanken allt mer. Att ha räcken på en del sidor och trappsteg på andra vill jag ändå inte heller i nuläget ha. Vad finns det då för alternativ? Odlingslådor, visst, men hurudanna, det kan lätt bli fult också om det inte är välplanerat? Men som sagt, idag klarnade allt!
 
 
 
 
 
 
Så idag slog det mig då att vi kommer vara i behov av en ramp. Ingen av oss är invalider (ännu), men vi har föräldrar som blir äldre, min fammo och sambons morfar är i den åldern då rullstolar och rullatorer är aktuella. Vi vill självklart att våra far och morföräldrar skall kunna komma och hälsa på oss och en ramp möjliggör detta! Sen har vi sedan dag ett gällande huset försökt planera så att den dag vi får barn (om man får) skall huset vara anpassat för ett sådant liv. Där av konstaterade vi att en ramp upp till terrassen vore perfekt med tanke på barnvagn. För har vi ramp till terrassen blir det en perfekt plats för barnvagn när barnet skall sova ute i vagnen, eller man måste in av någon orsak med vagnen. Även om nya köp av möbler, eller tyngre saker skall transporteras upp på terrassen så blir det så mycket smidigare med en ramp. 
 
Sen så vet man aldrig själv vad som händer en själv. Blir det rullstol en tid, kryckor osv. då har vi så mycket enklare med en ramp. Haha, märks det att jag tycker rampen är typ bästa idén som någon kan komma på? När jag jobbat som turistinformatör minns jag at en lutning på 8 grader (har jag för mig?) är optimalt för en invalid ramp. Men så pass anpassat tänker vi nu inte bygga då ingen är invalid nu, rampen skulle ju bli hur lång som helst då?! Åter en gång får vi tacka oss själva att allt tar den tid det tar, så vi får fundera och komma på praktiska lösningar i lugn och ro. Fast visst avundas jag ibland de som har möjligheterna att bygga och fixa allt på en gång. Men för oss skulle det ha blivit dyrare i längden, med tanke på hur mycket vi ändrat oss genom dessa byggår!
 
 
 
Nyaste skissen hur terrassen skulle bli. Är inte detta tusen gånger bättre?