Trädgården

2014NÄR MAN BYGGER OCH PLANERAR HUS ÄR DET LÄTT ATT MAN GLÖMMER BUDGETERA FÖR TRÄDGÅRDEN. Vi har inte ännu i detta skede budgetera för trädgård då allt beror på vad slutpriset på huset blir, men det kostar inget av att drömma och inspireras.
 
NÄR JAG TÄNKER PÅ VÅRD FRAMTIDA GÅRD VILL JAG GÄRNA HA GRÄSMATTA RUNT HUSET så man kan springa barfota om somrarna. Att ha massor av blommor behöver det inte vara eftersom jag inte har så gröna fingrar, men någon buske här som där och eventuellt stenparti känner jag skulle sitta fint med några lättskötta blommor runt/ovanpå.. Men det är ju så fruktansvärt svårt att planera egen gård. Borde säkerligen prata med grävaren innan han börjar med tomten och berätta om min vision och funderingar för att se vad som skulle vara möjligt, och vilka funderingar som rusar iväg i pris och vilka som är fullt möjliga att göra.
 
HÄR ÄR NÅGRA ENKLA TRÄDGÅRDAR AJG TYCKER SER FIN UT. Vet ni annars av några bra bloggar eller inspirationssidor var man kan få tips och ideer för gården?
 
 
Det jag gillar här är att plattorna går i en båge fram till dörren med några små buskar runt. Enkelt och snyggt, precis så som jag gillar det!
 
Här igen är det en skön mix av plattor, gräsmatta och terass med inslag av lite buskar och enkla skötta växter som långt sköter sig själv.
 
Lite olika stilar med sten och avbrytningar mellan rabatter och terass/gräsmatta. 
 
Plattor från till ytterdörren från parkering eller garage känns som ett måste. Så snyggt och behändigt!!


Kakel

2014DET FORTSÄTTER BARA MED KÖKSFUNDERINGAR OCH INREDNINGSFUNDERINGAR! Denna gång har det landat på kaklet. Alltså det är inte alls lätt att veta vad man i många år vill kika på, och inte heller lätt alla gånger att förutspå hur det kommer att se ut i sin helhet i vårt kök.
 
HÄR ÄR LITE INSPIRATION
 
 


Det börjar kännas så bra!

2014YES!! IDAG TRILLADE OFFERTEN FRÅN ÖSTMANS SNICKERI NER I BREVLÅDAN. Till vår glädje så var den till vår belåtenhet. De senaste dagarna har vi i princip även valt vilken husleverantör vi vill anlita, men vi ska ännu låta det gro över julen för att inte förhasta oss. Men allt börjar kännas så fruktansvärt bra!!
 
NÄSTA STEG BLIR ATT VÄLJA BANK. Vi har gått en offertrunda och en bank är redan utesluten och det står nu i princip mellan två banker. Så nästa steg blir att gå omgång två och diskutera med bankerna och förhandla fram bästa dealen för oss. Efter att valet av bank gjorst och lånet beviljats blir det att försöka skicka in alla ansökningar och papper till kommunen. Vårt önsketänkande skulle vara att detta skulle ske inom två veckor, för sedan åker vi 2 veckor till Thailand, men hinner vi inte före resan hinner vi inte, åter igen, det är så stora beslut så det här ska man skynda långsamt med, plus att det är jul och nyår som kommer här emellan så det kan ju dröja på saken.
 
GROVKÖKET SKALL VI ÄNNU TA OSS EN FUNDERARE ÖVER HUR VI VILL HA DET. Så som vi planerat det nu med Östmans är nog helt okej, men vi har inte hunnit lägga så mycket tankar och funderingar ner på det rummet som vi borde. Om det är något vi lärt oss av nära och kära är att detta utrymme alltid planeras för dåligt och för litet, så vi vill inte känna allt för fort i alla fall på det sättet när vi flyttat in.
 
SÅ VÅR JUL FICK SPÄNNANDE BESKED OCH VI HAR EN SPÄNNANDE TID FRAMFÖR OSS! Jag känner på mig att nästa år kommer att bli helt fantastiskt bra! Så ha en riktigt god jul nu allihopa!! :)