Vilket laminat och vilket klinkers?

2015I FÖRRGÅR ÅKTE JAG OCH GUBBEN MIN TILL VASA FÄRG för att kika på lite golv till badrum och övriga delar. Försäljaren tyckte jag enormt mycket om eftesom det här inte fanns någon som helst köptvång! Första diskussionen började med att vi ska komma in i flera omgångar och kika eftersom vi kommer att ändra oss flera gånger. Sedan ska vi när golvet är lagat komma efter provbitar för att se det inne i huset vad vi vill ha!
 
SÅ DETTA BESÖK VAR GICK ENBART UT PÅ ATT KIKA OCH FÅ LITE MERA KÖTT PÅ BENEN. Under det här besöket hittade vi ett laminatgolv vi tyckte om, ett ljust färgt golv i en vitare/gråaktig ton. Det kan bra hända vi ändrar oss ännu gällande val av golv, men vi ville ha en riktgivade offert vad laminat i den prisklassen skulle bli att kosta, och så gillade vi denna gång detta golv!
 
KLINKERS KIKADE VI OCKSÅ PÅ, MEN DÄR NOTERADE VÅR FÖRSÄLJARE ETT LITET PROBLEM, vi måste fundera lite med storleken på plattorna eftersom våra utrymmen, så som hallen och badrummet, har mått som gör de lite klurigare hur man får det att gå ihop och se snyggt ut med plattorna. Vi vill nämligen ha större plattor i hallen 45x45cm, men det betyder det kommer gå ojämnt ut och vara lite svårare att få snyggt, så vi ska diskutera med han som kommer att lägga klinkers åt oss vad han tror. I badrummet skulle vi också vilja ha större plattor men där golvsilen kommer blir det problem för att få rätt lutning, och vi skulle vara i behov av mindre plattor just där för att få golvlutningen rätt. Så ett alternativ där var att man skulle lägga små plattor var man duschar och större på övriga utrymmen. Men då komemr följande problem, på hur stort område vill vi ha små plattor? Enbart i duschen eller från och med duscharna och så vidare mot bastun??  :/ Det kanske inte blev så klart det där, men kan söka upp bild vad jag menar.
 
MEN I DET STORA HELA ÄR JAG NÖJD EFTER VÅRT BESÖK. Vi blev klokare och fick oss en funderare och försäljaren var toppen! Synd att sådana inte är på alla ställen, då skulle man garanterat få nöjda kunder som inte ångrar köp i efterhand!
 
 
Bilderna lånade från vasa färs hemsida


Olika prioriteringar

2015JAG TYCKER DET ÄR GANSKA INTRESSANT DET HÄR MED ATT DET FINNS FÖRDOMAR om att vissa beteenden och skeden i livet hör till en viss ålder, och visst kan det stämma i det stora hela. Men det gäller inte alla och jag tycker det är tråkigt att det finns svårigheter för en del människor när det kommer till just åldern. Åldern är bara en siffra och ett beteende behöver inte gå hand i hand med åldern.. En 18-åring kan vara mognare än en 25-åring, och en 24-åring kan vara mognare än en 30-åring, för livet formar en, och det jag fått uppleva under mitt liv har format mig till den jag är idag och dig till den du är.
 
JAG ÄR 24 ÅR OCH KOMMER MED MIN 28 ÅRIGA SAMBO KUNNA FLYTTA IN I VÅR HELT EGNA HUS VID ÅRSKIFTET, vilket har gjort att ögonbryn höjts då vi är så "unga" i mångas ögon. Höjda ögonbryn skulle vi också ha fått om vi kulle ha förlovat oss istället och börjat planera bröllop vid den tidpunkt som vi började planera hus, bara att då skulle folk kommit med kommentaren "Vad de har bråttom, hon är säkert gravid?", eftersom det inte "hör till" i vår ålder att kanske gå i dessa tankar. :)
 
JAG HAR PERSONLIGEN EMELLANÅT HAFT LITE SVÅRT ATT PASSA IN BLAND JÄMNÅRIGA. Jag påstår absolut inte det är något fel på mina jämnåriga kompisar (mera på mig i sådana fall eftersom detta varit jag som haft svårt att passa in), men jag har ofta kännt mig udda då jag prioriterat andra saker och inte kännt samma sug till "vanliga" saker som hör till i vår ålder, på gott och ont.
 
VAD SOM FÅTT MIG ATT TÄNKA PÅ DETTA ÄMNE NU IGEN, är nu när jag noterat att det är Pampas National dag och man ser på alla sociala medier hur det kryllar av bilder från detta event.. För många ger det känslor av glädje från en bra tid, medan jag bara känner "Gud så skönt att jag har det där förbi!!". För sanningen är den att jag aldrig haft roligt på Pampas nationaldag, just för att jag alltid haft känslan jag inte passar in i gänget. Nu säger jag inte att jag inte tycker om människorna som jag spenderat Pampas Nationaldag med, men vi prioriterade olika och här kommer uddheten av mig fram igen, det har varti JAG som varit den udda i gänget.. 
 
MEN MED MIN SAMBO HAR DEN DÄR UDDA KÄNSLAN ALDRIG UPPSTÅTT. Jag känner alltid att jag får vara precis den jag är och vi har så mycket lika funderingar och värderingar. Han är min stora kärlek och min bästa vän, precis som det ska vara!! Så jag kan inte hjälpa att erkänna att det känns skönt att allt fler i vår omgivning blivit possitiva till vår byggprojekt eftersom detta är något vi båda verkligen vill. Det som är roligast ändå är nu när allt fler i släkten blivit engagerade i vårt projekt och hjälpt till både fysiskt på tomten och genom att hjälpa få till bra offerter från olika företag för att få ner priserna, sådant är guld värt!!
 
SÅ DET JAG VERKLIGEN ÖNSKAR FORTFARANDE ÄR ATT DESSA OLIKA FASER I LIVET SKA HÖRA TILL EN VISS ÅLDER KUNDE LÄGGAS ÅT SIDAN, för det retar gallfeber på mig. Man ska göra det som gör en lycklig, och är det att bygga hus som ung eller festa loss som gammal ska man göra det! Åldern är bara en siffra som jag anser ibland är helt onödig att berätta.. :) 
 
 


Inspiration till Walk-in-closet

2015'
 
 
 
Någon slags kombination av alla dessa skulle jag vilja ha! :)