Värmen är på!!

2015Finally har vi bergsvärmepumpen kopplad, passligt till att det nu blir så sjuttons kallt där ute!! Så nu får vi äntligen ta bort värmeblåsarne och få se hur pumpen vi betalt för arbetar!
 
På fredag ska vi och välja kakel. Äntligen börjar det gå framåt igen!! :)
 
Bild för ngr veckor sedan.


Så snyggt, men så dyrt!

2015bildkälla
 
Man får vad man betalar för brukar man säga. Senaste året har jag bara blivit allt mer förälskad i all inredning som har med marmor att göra!! Marmor bord, skålar, skärbreden, bänkar osv. Så otroligt snyggt och så otroligt dyrt om man vill ha äkta vara!!
 
Till min glädje när man googlat runt så hittar man alla möjliga tips om hur man kan få till ett marmor-look-a-like bord för förmånligt pris. Bland annat så bloggade bloggerskan Emmy om hur man lätt fixar ett eget marmorliknande bord för betydlig billigare peng, läs inlägget > här <. Så det finns nog små enkla vägar att få till nästan likadan vara. Dock är ju aldrig kvalitén den samma då man gör själv.
 
 
Bild från emmys blogg.
 
Trots att det inte är äkta vara så hittar man allt fler som tipsar om att just plasta in bord och göra om dem. Men inte bara bord utan man kan på samma sätt "plasta" in olika saker som ex. krukor, skålar, bord osv. för att ge en marmorlik look. Perfekt för budget fixaren!
 
Vi har valt att inte ha marmor i form av bänkskiva eller som annan stor yta, men jag tror det kommer passa helt perfekt som inredningsdetalj om vi lägger in lit små marmordetaljer som ex. kanske ett soffbord, någon detalj i sovrum, på toaletten eller någon skål på ett bord eller köksbänk. Marmor är så snyggt och tidlöst och ger den där extra lyxiga känslan, i alla fall upplever jag marmor ger sådan käsnla. Inredning med amrmor ser så fräscht ut. Tycker inte ni det också?
 
 
 
bildkälla
 


Byggmässan 2015

2015Igår innan mitt skvällskift så besökte jag byggmässan i Botniahallen! Ute regnade det så med gott samvete spenderade man 2 timmar inne på mässan. Jag hade både hört bra och dåligt om mässan innan mitt besök, så jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för förväntningar. Men jag tycker den var ritkgit givande! Min sambo var i Helsingfors så jag tog sällskap av min käre mor och strosade runt på mässan och inspirerades.
 
Förra gången jag besökte mässan hade vi inte börjat på med hus-projektet ännu, så då gick vi i nästan varje monter och funderade + tog tusentals borchyrer av husföretag. Denna gång var behovet annorlunda, denna gång var det ytmaterial och inredning som intresserade.
 
Själva möbelutbudet tyckte jag var väldigt dåligt, men då igen är det svårt att ta med möbler som tilltalar alla, men här gick man bara förbi p.g.a. inget föll en i smaken. De montrar som då istället intresserade en var  bl.a. kakelföretagens, ytmålarnas, bastu och belysnings båsen. Speciellt givande var ytmålarnas monter! Fick många idéer till eget hus och eventuella fondväggar! Idén med att skippa kakel i lilla wc kom och jag ska disktuera med sambon och berätta och visa i broschyrerna för att se vad han tycker. En fondvägg i lilla wc har varit aktuell länge, men vi har inte ritkigt hittat rätt ännu, men med den här idén och stilen tror jag det skulle bli helt super! ELLER om man skulle köra en fondvägg i denna stil i sovrummet?
 
Jag skulle gärna ha vela hinna gå mera än i 2 timmar, men jobbet kallade och det blev säkerligen mycket jag inte hann se och beskåda, men mässan gav en ändå nya ideér, så målet med mässan funkade för mig i alla fall!
 
 
Ev. fondväggs alternativ jag skrev om här ovan
 
Riktigt snyggt IRL. Ger inte rättvisa i bild
 
Detta var förvisso inget nytt i vår planering, men en bekräftelse på att valet att lägga belysning i terassgolv står kvar!
 
Blir att börja fila på och skissa upp hur och var man vill ha belysningen nu då. Can't wait!