Göra om gästrummet

2016 
 
För visso är möblerna bara in i detta rum inslängda och överkastet på bilden tillfälligt. Men jag längtar tills jag får byta bort den där bokhyllan (någon som vill köpa?), och införskaffa stringhylla. Stringhyllorna skulle passa tusen gånger bättre in i detta rum då det lätt upplevs för avlångt och trångt. Blir att planera nu i höst!
 
 
 
 
Gardiner är beställda till detta rum, lika så kuddar och nytt överkast till sängen för att komma en bit på traven. Så nästa vecka händer det grejer i detta gästrum! Här någon dag ska vi lägga upp gardinstänger i de två återstående rummen och så är det bara att hoppas det ger en varmare och mjukare ton. Jag vågar inte tapetsera väggarna ännu då jag inte alls vet vad vi vill ha. Men textiler är enkla att byta ut och kan ändra karaktären på rummet drastiskt!
 
Lite i denna stil som bilderna i collaget nedan känner jag att jag vill få till gästrummet. Jag vill få till den där hotellkänslan i rummen, utan att det ska kännas att man knappt vågar röra  i något. Hotelligt, mysigt och skönt! Får se om det lyckas, haha!
 
 
Bäddsoffan skall många små kuddar radas upp i för att ge mera färg och värme till rummet, lika så med ett par puderrosa mörkläggnignsgardiner som jag beställt idag från Ellos.


Underbar mini-semester

2016Vi har verkligen haft en super mini-semester jag och gubben min! Det blev en tidig väckning på torsdag morgon med väckarklocka som ringde 04:15. Men flyget gick smidigt, bytet till tåg gick smidigt och fram kom vi till Örebro och min käsa syster!
 
Redan samma dag som vi anlände sprang vi ett lopp som heter Blodomloppet på kvällen som var på 10 km. Det var över 5000 deltagare. Det var ett roligt evenemang, och jag som aldrig sprungit 10 km var lite nervös om jag skulle orka, men det gick bra (kanske inge suepr tid, men jag orkade hela vägen!). Att jag dessuto hade förkylningen i kroppen och vaknat med ett rivjärn till hals gjorde att jag var super stolt att jag orkade mig igenom!
 
 
Svettiga och nöjda i mål!
 
 
På fredag var det varmt som tusan, 28-29 grader visade termometern och det var bikini + barnpoolen på bassängen som gällde! Jag hade vaknat med mera sjuk hals och snuva på morgonen så den inplanerade Crossfit introduktionen för min del fick sparas till en annan dag, medan killarna åkte iväg till crossfit-salen för att träna.
 
Under dagen fick vi bara mysa med syster, hennes man och barnen. En riktigt avslappnaden och mysig dag!
 
 
 
 
 
Lördagen gick mest ut på att se på Action Run som syrrans man deltog i. En 7,5 km lång hinderbana genom centrum av Örebro. Det var ett roligt event som var mycket åskådarvänligt. Här hejjade vi och beundrade alla starka kvinnor och män som deltog! På kvällen tog vi det lugnt och fortsatte umgås det sista ur varandra, eftersom vi följande dag skulle åka hem.
 
Resan hem hade vi hoppats skulle gå lika smidigt som resan till Örebro, men här tog det stopp genast från början. Ca. 40 min innan vårt tåg från Örebro skulle gå får vi ett SMS att vårt tåg blivit inställt och de hänvisade oss till ett annat tåg. När vi kollade upp det tåget var det slutsålt, som största delen av de tåg som gick från Örebro till Stockholm. Så vi ringde SJ som hade 10 väntandes i kön före oss. Som tur har min syster och hennes man koll på resor och får snabbt uppkollat nya alternativ, så de hjälpte oss hitta ett annat alternativ så vi skulle hinna till flyget som skulle ta oss från Arlanda till Vasa. Så det blev Buss och tur i oturen var den försenad. För vår biljett fick vi bokat 1 minut innan bussen skulle ha åkt, men nu hann vi bra då bussen var 15 min försenad.
 
Väl på bussen tänkte vi "nu är vi här och bussen gick raka spåret till Arlanda, så nu kan inga missöden mera ske". Men jo.. ca 20min han vi sitta i bussen innan bussen mitt i allt stod stilla på E18!! Busschauffören sade i mikrofonen att han vet inte varför det är kö, men att han ser det är en flera km lång kö framför oss.. Great, tänkte vi! Typiskt. Nå, så länge bussen kommer i rörelse inom 30 min borde vi hinna bra, men vi får se. Som tur kom bussen i rullning och vi anlände till Arlanda 45 min senare än planerat men vi hann ändå bra till vårt flyg. Så när vi väl satt oss ner i planet hann jag tänka "NU, kan inget mera krångla".. Men jo, då försvann belysningen i hela flyget och det visade sig att flygplanet hade tekniska problem med att få upp bagageluckan i flyget, så de fick lov att stänga av hela flyget i flera omgånger för att försöka få upp bagaget och vi blev mera försenade. Men vid det här laget skrattade vi bara åt allt. Inget gick som i strömsö idag, alla reseparter krånglade, jag och sambon fastnade och tappade saker överallt och var klumpigare än vanligt, haha!
 
Men vi kom hem och det var en trevlig resa! Tack kära syster! <3
 
 
Vilken mysig mini-semester vi haft!


De sista värmande strålarna

2016 

Som jag tidigare uppdaterat på instagram, så trodde jag aldrig jag skulle fatta tycke för crocs, de är ju så fruktansvärt fula! Haha, men säg aldrig aldrig, idag är det de par skor jag använder nästan mest, så enklar och snabba att picka fötterna in i då man ska ut på gården!

Idag har solen solen tittat fram här hemma hos oss, underbart! Dagen har därför såklart spenderats på gården och utomhus då solen tittat fram. Började dagen med att fixa en låda jordgubbar, följt av bus med Nalah på gården innan stallet kallade. Det bästa nästan med dagen var att vi för första gången kunde busa riktigt villt på gården med Nalah på gräsmattan utan att vara rädd att hon ska riva upp tovor. Där sprang vi och kastade en knut fram och tillbaka och gräsmattan höll och det var så härligt! DEN känslan är det jag suktat efter när jag tjajat hela våren här på bloggen om att jag vill ha gräsmatta. Känslan att springa barfota med sin hund på gården till sitt egna hem man planerar och byggt är häftig. Jag kan inte sluta konstatera det.

I morgon åker vi iväg till Sverige och myser till det med min syster och hennes familj. Jag tror ju aldrig på lotterierna de ordnar på Facebook, ansett det bara är reklam och ingen ändå vinner.. Men så mitt i allt i februari vann jag två flygbiljetter tur-retur från Vasa-Stockholm med SAS. Så det var inte så svårt att avgöra vad vi gör med de biljetterna, självklart åker vi och hälsar på min fina syster! Så det ska bli helt fantastiskt skönt med lite mini-semester igen nu då man hade semster redan i juni och hela juli var känslomässigt jobbig månad då hunden var nära på att dö! Så detta kommer välbehövt och är efterlängtat! 

Trevlig och solig onsdag allihopa! <3