Fåtölj till barnrum?

2017Jag har sovit dåligt hela veckan på natten och aldrig riktigt hittat djupsömnen. Inatt var ingen undantag,  jag antar senaste natts dåliga sömn har med att göra att jag känner mig nervös inför dagens ultraljud, men antar det är för att vi får kanske veta könet? Men om någon timme vet vi!
 
Gällande barnrummet har jag fundera mera på vilken stil jag vill ha där. Jag vill med enkla medel få en lugn, varm, avslappnande miljö. Jag vill inte ha det dyraste nyaste i rummet, utan med enkla medel få det stilrent och mysigt. Men jag har märkt jag kollat på mera flickiga inrednignsstilar, är det mitt undermedvetna som säger det är en tjej i magen? Nå väl, som sagt om någon timme vet vi (kanske!). Men jag känner mig för första gången hittills under graviditeten på riktigt taggad då jag har ett projekt JAG får ta hand om. Det ska bli hur kul som helst att se om jag lyckas med det jsg tänkt och målat upp i skallen. Jag fått ganska så fria tyglar av sambon, även om jag valt att stämma av med honom om han gillar mina ideér. 
 
Det jag snöat fast mig i är att införskaffa en amningsstol eller inte till barnrummet. Här har de flesta olika åsikter, men JAG tänker lite i de banorna att när barnet är litet och man ska amma kan det vara skönt att ha en skön fåtölj att sitta i och amma, och om har man gäster har jag en flyktplats att fly till, för jag tror inte jag kommer vara bekväm att amma bland folk och ett rum ska barnet ha i någon skede så varför inte vänja in det i tid att det här är dens plats? Sen så tänker jag också att då barnet blir större och man ska natta hen, kan det vara skönt att ha någonstans att sitta och läsa sagorna i. 
 
Jag har sökt på findit och loppis på nätet efter en fåtölj som skulle passa. Jag hittade faktiskt en som ev. skulle passa, men bilden var lite dålig så ska kanske åka ikväll och kika på den. Men det är ju flera månader kvar, så jag tar ingen stress. Känner bara inte jag är beredd att lägga kring 600€ på en stol till barnrummet. Det mesta som införskaffas kommer vara begagnat för att komma så förmånligt som möjligt undan. Barnvagnen fick stå för den "nya" införskaffningen. Men mera om barnvagnen i ett annant inlägg.
 
Här nedan ser ni lite fåtöljer jag tycker ser sköna ut och gett mig inspiration.
 
 
 


Vilket rum och vilken färg?

2017Vilket rum kommer vi välja göra till barnrum? Det var ganska enkelt val. Eftersom vi aldrig fick tummen ur och fixa upp det ena sovrummet till arbetsrum (allt har väl sin mening), så kommer det få bli barnrummet. Just nu har det agerat kattrum och lite förvaringsrum för allt extra material.
 
Så innan man börjar fundera på en hel massa prylar börjar jag fundera på vilken färg på väggen vi vill ha. Sambon godkände detta skulle få bli mitt projekt för att bearbeta allt på mitt sätt, men givetvis har han också saker att säga till om. Som tur har jag en sambo med bra smak, så det mesta håller vi samma linje med. 
 
Jag har allt mer börjat gilla pinterest (snacka om att jag är efter med det) och gjort en barnrums-mapp dit jag lägger inspirationsbilder. Vi vet ju inte ännu vilket kön det är på barnet, men snart vet vi och då tror jag det blir att åka till butiken och handla färg och sätta igång. Sen jag skrev senaste inlägget känns det allt mer att det är exakt det här jag behöver göra för att bearbeta och ta in allt.
 
Här är lite stilar jag gillat. Har ingen jag gillar mest, utan det antar jag klarnar när vi vet könet. Har ni någon favorit?
 
 
 


Ett helt nytt kapitel

2017 
 
 
Det har varit en lång paus här på bloggen då jag inte fann någon motivation att skriva här tidigare. Sedan senaste uppdatering har vi har nu hunnit få däcket på terrassen färdig, planterat någon buske där ute och fortsatt lite smått med små detaljer i inredningen inomhus.
 
Men varför jag nu tänkte jag försöka ta upp bloggandet igen är för att jag tror jag hittat lite motivation igen. Jasså, tänker kanske ni? Jo, vi väntar nämligen tillökning i familjen och ska få en baby  i börjanav december. Ljuvligt va? Helt sjuk känsla egentligen. Jag har fortfaraned svårt att fatta och ta in allt, så efter diskussion med sambon igår och ett konstaterande att vi tror jag behöver något konkret för att förstå allt, ja då kom vi fram till att jag ska börja redan nu planera barnrummet. 
 
Jag är nu i gravidvecka 21, (20+2) och på fredag får vi (kanske) veta vilket kön det är på barnet, så det är en spännande vecka. MEN detta kommer inte bli en typisk mamma-blogg. Jag skulle säkert må bra av att få ventilera ALLA tankar gällande graviditeten, att bli mamma och så, men jag skulle inte klara av allas åsikter kring något så personligt som en graviditet. En graviditet är så individuell och alla upplever saker och ting så olika, men något många glömmer lätt bort och har så många åsikter om, för att inte tala om sedan när barnet är fött. Så nej, jag vill inte utsätta mig för det. Så därför valde jag nu istället att ta upp bloggande men med fokus på planerandet av hemmet inför tillökningen. För det är mycket som skall införskaffas, planeras och göras! Så det som kommer stå i fokus med andra ord är barnrummet, en del inköp inför första barnet, hur vi tänker runt ett barnsäkert hem. 
 
Hoppas det hjälper någon och ger ideer åt någotn annan och att jag får inspiration och ideer av er kära läsare. Så nu kör vi. Barnrum ska det bli och planeringen börjar nu! 
 
 
 
Lillkorven i vecka 12