Vår känsliga fina katt <3

2017Jag förstår att veterinärer måste följa de lagar som de har. Men nu känner jag mig väldigt uppgiven o irriterad över situationen bara.. Vår ena katt Ludde  som rä 6 år har sedan han var liten vari super känslig för nya intryck. Han är trygg med oss och när det bara är vi hemma så leker han och kommer och gosar helt normalt. Men blir det för mycket ljud gömmer han sig gärna och har som tur många vrår i hsuet att söka trygghet i när vi har gäster. I flera omgångar när han 1-2 år satte vi massor av pengar på undersökningar på honom eftersom han fick återkommande urineringssvårigheter, eller det trodde vi. Röntgen togs, blodprover togs, urinprov togs, undersökningar av urinrören togs i flera omgångar och dropp gavs vid de första besöken. Vi ångrade hårt att han inte var försäkrad. Det hittades aldrig något fel, men eftersom det kom de första åren alltid ett infall med stress på våren och sedan inför julen då det ändrades i inredning hemma och lukterna blev annorlunda, misstänkte veterinären att det är stressen som utlöser dessa symtom. Så vi fick medicinering för detta och efter att han var 2 år har det varit ungefär ett anfall per år eller vartannat och ofta kring julen då det pyntas. Men färre stressanfall då vi börjat i förebyggande syfte ge cystaid och köpt fermonadaptrar att lägga i väggen.
 
Förra året då vi flyttade in i huset och hunden Nalah kom in i familjen hade han ett skov igen efter lång paus, då fick han exakt samma symtom som tidigare. Alltså lite oroligare, springer ofta på lådan men vågar inte kissa där, jamar mera, slickar sig mera och börjar kissa i väskor, handfat och kläder som ligger framme. En del av medicinerna fås utan recept så de hade jag redan påbörjat, men det räckte inte då när förändringarna i och med flytten var så stora så vi var i behov av värkmedicinen då han börjat kissa blod. Jag ringde då kliniken vi gått till för att begära värkmedicinen då han ändå var diagnostiserad, men då fick jag infon att eftersom det var över 2 år sedan han senast besökt kliniken får de inte enligt nya bestämmelser skriva ut värkmedicin utan att ha undersökt djuret så vi hamnade åka in till kliniken.. Vad hade jag för val, katten behövde värkmedicin, så jag utsatte min känsliga katt för stressen i bur och han var livrädd som vanligt vid kliniken (inte för att de skulle sköta honom dåligt utan p.g.a. hans enorma känslighet). Det var nu en ny veterinär som inte kände till Luddes historik och ville gå igenom ALLA undersökningar igen på honom eftersom  han var rädd att det kunde vara infektion eller stop i urinrören. Jag försökte förklara att det inte är frågan om det och berättade om vår flytt, tidigare undersökningar och diagnos samt det faktum att Ludde får nog kissat. Jag kände mig som en hemsk ägare där och då när jag vägrade vidare undersökningar, för den nya veterinären ville verkligen undersöka allt igen och jag kände bara hur dyrt det skulle bli igen. Veterinären konstaterade nog när han palperat magen på Ludde att urinblåsan var liten, vilket betyder att han nog får kissat (precis som de konstaterat alla gånger och jag brukar alltid känna på Luddes blåsa så det inte skulle vara stop), men ändå försökte han övertala mig om att det kan vara stop så Ludde ej får urinerat. Så jag kände mig vädligt provocerad. Jag fortsatte att vägra vidare undersökningar och till sist fick vi åka hem med värkmedicinkur och Ludde blev bra efter bara någon dag och vi klarade oss 1,5 år till följande skov som kom nu.
 
Nu när vi gjort om lite här hemma och köpt o fixat inför babyn som är på kommande, har det som jag gissade utlöst igen en stress hos Ludde och exakt samma symtommönster är igång igen (förutom det att han kissar blod). Men jag tänkte idag att "Vilken tur det är under 2 år sedan senaste besök, så jag slipper utsätta Ludde för stressen igen o ta med honom till kliniken. Enkelt fixat den här gången". Men nej... När jag ringde kliniken så förstod djurskötaren min situation och tyckte också synd om Ludde som är så känslig, men informerade att lagen ändrat igen, så om man inte varit under 1 år på kliniken för samma besvär så får de inte skriva ut medicin enligt lag och man måste visa upp fysiskt katten på kliniken och låta den undersökas. Alltså jag blir på riktigt galen! Jag är ingen veterinär, nej, sjukskötare som jag är fullt medveten om att inte är samma sak som att jobba med djur, men den här katten har bott hos oss i 6 år och jag har varit så många gånger till veterinären med honom och skött hanns stressepisoder. Vi har ofta hunnit vara steget före så vi kan undivka stressfaktorerna, men nu är det mycket förändringar som varit hemma och kommer (!) så jag skulle redan vilja ge värkmedicin för att bryta mönstret på hans kissande innan det blir att han kissar blod p.g.a. stressblåsan.
 
Jag förstår det finns de som inte kanske kan läsa av sina djur eller kan ta hand om sina djur så bra så därför finns sådana här bestämmelser, men utan att låt som "fröken know it all!" så känner jag min katt och jag tycker det är så otroligt onödigt att beöhva utsätta honom för stressen att åka in till en klinik och betala mycket onödiga pengar för att få utskrivet en liten dos värkmedicin som ändå skrivs ut så den endast räcker för den gången och inte så att vi skulle ha färdigt vid behov att ta till om nästa skov skulle komma. När pengar inte växer på träd blir jag så uppgiven över situationen.. Men vad har vi för val? Det är väl bara att boka kliniktid nu så man får värkmedicin i tid åt vår älskade katt. 
 
Under skrivande har han haft ett busskov i huset och kutat runt för att sen komma och lägga sig bredvid en i soffan. Så det är inte så akut, men som sagt, hoppades att jag skulle få lättare detta fixat. Voi älskade kisse, vi vill ju ditt bästa! <3
 
 josefine

http://mindgirl.se/

fin blogg du har tjejen (Y) kika gärna in min blogg


Sara

http://sarabettys.blogg.se

Vilken härlig blogg! :)


Klassicisten

http://klassicisten.blogg.se/

Stackars Ludde </3


Klassicisten

http://klassicisten.blogg.se/

Stackars Ludde </3


Jessica

http://myfoodpsoriasis.blogg.se

Å stackars katt och dig.
Finns det ingen privat veterinär som kam komma hem till dig istället? Det hade nog varit bättre flr honom.
Så fin han är. Påminner mig till utseendet om min Doris.
Jag hoppas att det ordnar sig för er. Kram


ddianasliv.blogg.se

http://ddianasliv.blogg.se/

Åh så jobbigt för både dig och honom! Önskar att det gick smidigare för er. Otroligt fin är han i alla fall. Wow så söt!


Jenny

http://jfrost.blogg.se

Min katt har precis samma bekymmer! Han är väldigt lättstressad och känslig, troligtvis beroende på att han har ett släng av inavel från det hemska stället han föddes på, samt att han har tandsjukdomen forl = han har fått operera ut alla sina kindtänder. Traumatiska händelser gör mycket med en katt tyvärr.

Hoppas ni får betydligt bättre vård och att lillkatten får lugn och ro i själen med tiden <3


Jenny

http://jfrost.blogg.se

Min katt har precis samma bekymmer! Han är väldigt lättstressad och känslig, troligtvis beroende på att han har ett släng av inavel från det hemska stället han föddes på, samt att han har tandsjukdomen forl = han har fått operera ut alla sina kindtänder. Traumatiska händelser gör mycket med en katt tyvärr.

Hoppas ni får betydligt bättre vård och att lillkatten får lugn och ro i själen med tiden <3


Hanna Karlsson

http://hannafialotta.blogg.se/

Stackars liten. Tänk om de kunde fatta och att du kunde ha medicin tillgänglig hela tiden. Är säkert en fråga om pengar med att kliniken vill tjäna så mycket som möjligt. :-(


världens finaste katt


Annika

http://ladyochlufsen.blogg.se

Stackars Ludde. Har själv 2 sibiriska katter och älskar djur. Hoppas att han ska börja må bättre.


Amanda Jona [FOTOGRAF]

http://amandajona.se

Nej usch så jobbigt, hoppas verkligen att er situation löser sig! <3


Felicia

http://frokentv.se

Men åh :/ <3 hoppas allt löser sig


ida

http://byidagustafsson.se

Så söt katt! :)


Linda Lövberg Hjären

http://lindahjaren.webblogg.se/

Så himla jobbigt för Ludde och för er såklart som får se det varje gång det händer något nytt .
Så fin katt :)


Linnea

http://lru.blogg.se

stackars Ludde, hoppas det löser sig! <3


Malin

http://maolions.blogg.se

Åh men kissen <3 Jag har också katter som är känsliga för förändringar eller stress. Fruktansvärt när man ser hur de reagerar över en ny familjemedlem eller en flytt! Nu har inte mina katter blivit så påverkade som Ludde som tur är för det låter verkligen inte roligt alls. Häng i och håll ut, men det är tufft när man en lag står i vägen :( DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?