Gårdsarbetet fortsätter

2016



Nu kom vår älskade hunds insjuknande här emellan, så allt har stått stilla på gården och bloggen. Dagen innan Nalah blev riktigt sjuk, hade vi fullt upp på gården. Vi krattade och luftade på matjorden efter att allt kalkats. Detta för att få in kalket bra i jorden och göra bra gund för gräsmattan. Jessus, vi höll på säkert i 6-8 timmar med att kratta ner kalken och det var fruktansvärt tungt. När klockan var 22 kom vi in genom dörren, genom svettiga, med blåsor i händerna och var led allt som hette gårdsarbete, haha! Bilderna här nedan är från det tillfället. Inga bilder blev tagna från gårdagens arbete eftersom jag hade fullt upp med att ta hand om Nalah och sedan hjälpa till på gården.
 
Igår sådde vi gräsmattan. Eller själva såandet fick vi hjälp av sambons fasters man som sått mycket tidigare, så det var mycket uppskattat. Det går nämligen så lätt mycket frön, och de är inga billiga frön. Blandat med gräsmattsfrönen såddes det med korn som växer snabbt och hjälper gräsmattan att frodas om jag förstått rätt. Så vår uppgift blev när T-E var klar att och det blev att kratta igen och vända ner frönen i jorden följt av tillplattning. Som tur var detta inte lika tungt som förarbetet av gräsmattan, eftersom jorden var nu mjukare och förarbetet lönat sig. Så nu blir det att vänta nu då att gräset börjar växa. Har ni några bra tips när det skulle löna sig att gödsla? när det börjat växa eller före?
 
Nästa på agendan blir terrassen. Men vi ska invänta alla räkningar nu av grävare och övriga entreprenörer för allt grus, fylljord och matjord, så vi vet exakt vad vi har att röra oss med. Vi vill som sagt inte överstiga budgeten, så vi skyndar långsamt. Men vi borde få inom de kommande 2 veckorna ha fått räkningarna av berörda parter, så då är det bara sedan att tuta och köra.  Shit, tänk vi är redan i mitten av juli redan! Hoppas terrassen hinner bli färdig!
 
 
 
 
 
 
 
 



Camilla

Intressant att följa ert arbete med trädgården! Och bra då ni dokumenterar allt så tydligt. Nu bor vi i södra Finland i ett hus där trädgården var färdigfixad då vi köpte det. Men vi har planer på att flytta till Österbotten om ett antal år. Och då bygga ett helt nytt hus... där just trädgårdsjobbet nog kommer att vara svårt tycker jag. Huset får man ju beställa i ett paket om man så önskar. Svårare med trädgården. Då är det bra att det finns fina bloggar där man kan lära sig hur man ska tänka då man planerar/verkställer en trädgård. Så tack för inspiration! Ni får nog det fint. 😊 Och hoppas att er lilla vovve snart mår helt bra igen. ❤️

Svar: Ja det är verkligen en helt ny värld som öppnar sig då man tidigare bott i lägenhet o inte behövt bry sig trädgårds bestyr, det är super svårt tycker jag! ;) Men kul du finner inspiration och finner bloggen intressant, alltid roligt att höra! ;)
Annu Åkers







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?