Målat och klart!

2017Vi hade väldigt tur när vi köpte målarfärgen till barnrummet från Vasa färg. Efter att vi berättat hur vi tänkt måla rummet med den vita kanten upptill på väggen, tipsade försäljaren om att det vore skäl att måla linjen mellan grått och vitt först med en vit färg på målartejpet. Detta för att om det skulle slippa färg under målartejpen så är den färgen vit och vi ökar chanserna för en fin och skarp kant mellan grått och vitt. 
 
Sagt och gjort. Vi mätte upp höjden på hur vi ville ha linjen och började tejpa. När tejpet var uppe på väggen och runt fönsterkarmar osv. började vi måla vit färg mot kanten och karmarna. När den vita färgen torkat drog vi första varvet med grå färg. Här delade vi upp så att sambon drog med rollern och jag målade grå färg i alla hörn och kanter med pensel för att få bästa resultat. 
 
 
 
 
Vit färg åker på kanten till tejpet. Förarbete är alltid viktigt att görs noggrant!
 
 
 
Sen när det var målat fick vi vänta en dag innan vi kunde beskåda vad vi åstadkommit. Det var här vi nu gjorde missen. Vi drog för snabbt bort tejpen från väggen eftersom vi var rädda den skulle ta fast för bra och lämna spår på den vita färgen. Men först efter att vi dragit bort tejpen konstaterade vi att vi var i behov av att dra ett till varv grå färg på väggen. Men nu hade vi ingen tejp kvar som utgjorde en tydlig kant, så när vi målade fick vi vara försiktiga, så det blev en litet mellanrum upptill med andra varvet färg som man i vissa ljus ser om man kolla riktigt, riktgit noga. Så med andra ord kan vi leva med det!
 
Nu lade vi in lite möbler som inte kommer vara i barnrummet senare utan bara tillfälligt till allt mognar med vad vi vill ha. Så nu gäller det att planera inredning på allvar. Spjälsängen ska jag ännu måla och fixa upp lite, sen ska gardinstången upp och några gardiner. Från och med september blir det att köpa lite tillbehör som hyllor, skåp, sänghimel, tavlor och sådant som gör ett rum mysigt. Men augusti ska få gå åt att planera och rusta upp barnsängen som jag själv sovit i som liten, så känns extra roligt att få låta vårt barn också sova i det. Lite färg behövs bara som sagt, så det projektet får dyka upp på bloggen i ett senare skede. Nu är det på gång på riktigt!
 
 
 
 
 
 
 
Svårt att fånga rummet på bild för att ge det rättvisa, men ännu agerar barnrummet förråd. Men hoppeligen inte länge till!NORRSKEN EMMA

http://nouw.com/lillemmish

så snyggt de blev!

ha en bra dag

Svar: tack! :)
Annu Åkers


Jelly

http://photojelly.blogg.se

Ska bli så roligt att se hur barnrummet kommer inredas :)

Svar: ja, ska bli spännande om man får till det så som man tänkt. :)
Annu Åkers


Linda

Vad fint! Vilken färg (kulör) har ni använt er av?

Svar: Ja visst är det! På färgkortet i butiken såg färgen nästan vit ut, men allt blir ju mörkare då man målar så vi är hur nöjda som helst!
Riktiga färgkoden är IN2-NCS-S1000N. och Teknos trend 20. Lätt att måla och hittills har vi varit super nöjda! :)
Annu Åkers


Sofia

Oj vad mysigt det blir! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?