Grovköket - recension

2016



 Jag hade i misstag tidsinställt det här inlägget, därför kom det aldrig upp tidigare som lovat
 
 
Något vi var noga med att planera när vi ändrade om husritningen var att få in mycket skåp i grovköket. Orsaken till det är så enkel som att "man kan aldrig ha för mycket skåp!" och det blir ändå alltid för litet och lite bortglömt i planeringen för många. Vi båda har hobbyn som kräver ett eget skåp och grovköket var en bra placering av dessa skåp. Vi ville även ha rum för en "kurasil" så man kan tvätta av en smutsig hund, ställa av smutsiga stövlar att torka osv. Vi ville även ha ett utrymme för kattsandslådan samt bergsvärmepumpen, därför förstorades grovköket ganska mycket!
 
I praktiken har allt funkar riktigt bra! Kattsandslådan + lite extra bråte rymms bra under bänken, skogskläder, ridkläder osv. rymms bra i sina egna skåp. Handdukar/badhandukar, verktyg och städskrubb med tre olika tvättkorgar var man genast får sorterat tvätten (guld värt!!!) får bra plats. "Kurasilen" har också varit helt fantastisk. Här stället jag lätt av mig mina ridstövlar efter stallet och de får torka och rinna av i lugn och ro. Diskhon som vi valde lite större har varit super när man ska fylla ämbaren m.m. Det här rummet har vi kännt vi planerat bra!
 
Valet av färg är kanske inte det mest praktiska i allas ögon att ha i ett grovkök, men jag tänker lite att här ska man vika ihop ren tvätt och då vill jag i alla fall ha en ren bänk att göra det på och på vitt ser man genast om den är ren elelr smutsig. Till vår glädje är bänkskivan super lätt att tvätta av med en fuktig trasa så mann slipper gnugga och ha olika putsmedel, plus att det inte lämnar några ränder efter trasan på bänken. Så visst, det syns snabbt smuts på vitt, men det är lätt att tvätta rent och hålls renare då man inte vill se på fläckar. Fräscht och snyggt tycker vi!
 
Kaklet där emot kan jag medge inte kanske är något vi annars skulle ha valt till grovköket, men då det lämnat över från lilla wc och det ändå kostade vad det kostade kaklet så ville vi inte det skulle slängas. Super snyggt belv slutresultatet och vi är super nöjda med slutresultatet, men skulle det inte lämnat över skulle det nog valts annat kakel dit, men nu fick vi lite finare vilket vi är riktigt nöjda med!
 
Bergsvärmepumpen och ventilationsagregatet valde vi att täcka in men skjutdörrar. Dels för att dämpa ljudet och för att gömma bort dom och ge ett mera enhetligt intryck av grovköket. Som ni ser på bilderna nedan har vi ingen sockel runt skåpen. Varför vi valt att ha synliga ben är ifall det blir läckage och vatten börjar rinna så ser man varifrån det kommer och skåpen blir inte förstörda. Vattnen slipepr på det här sättet dessutom att rinna mot "kurasilen" så det inte blir fuktskador och vattnet börjar söka sig mot hallen.
 
Grovköket har vi beställt från Östmans Snicker i Maxmo och vi är mycket nöjda med betjäningen och materialet därifrån! Vi kan rekommendera Östmans Snicker varmt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi är väldigt nöjda med vårt grovkök och rekommenderar andra att planera noggrant detta rum så det inte blir för litet!



Veronica Wallgren

http://wallgrenveronica.blogg.se/

Så himla fint! Har också en ingång genom tvättstugan och det är så himla smidigt. Tänker sen men barn att gå den ingången med lera och allt ;)







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?