Frågestund - svaren del 1

2016



 
 
FRÅGA 1:
Hinner ni få klart allting i huset till inflytt, eller lämnar något? Hur tänker ni runt det, är ni rädd att det lämnar eller får ni allt gjort, vad tror du?
 
SVAR: 
Granskningen är idag, så verkligen inte. Vi har hunnit få så att huset ska gå igenom granskningen, men att få huset helt klart för att flytta in i helgen, det är mycket som är inte hunnits med! Troligtvis borde man kunna på någon höger eller vänster kunna bo där. Innerdörrar fattas, någon list fattas, bastu är, ogjord, lilla wc är ogjord då vi väntar på att får vi problemet med handfatet lös eller inte?
 
 
FRÅGA 2:
Finns det någon lösning ni är extra nöjda med, typ något med planeringen av huset, och finns det någon ni är mindre nöjda med, som ni hade gjort annorlunda om ni fått chansen till det?
 
SVAR: Helheten tror jag vi är mest nöjda med. Jag menar att vi har passligt stort hus, material och färger vi gillar och ändå hemtrevlig känsla i vår smak. Vad vi skulle göra annorlunda eller missnöjda med? Vi skulle kanske funderat lite noggrannare med elen, placeringen av vissa spottar och ledningar. Det här blev ganska fort framplanerat. Men i helheten tycker jag bra planerat men små finesser man kunde ha tänkt på innan.
 
 
 
 
FRÅGA 3:
Vad skulle du säga du är mest nöjd med ert hus hittills, och minst nöjd med? 
 
SVAR:
Jag är mest nöjd över köket, lilla wc material (bortsett från handfatet) och vårt sovrum. Sambon är nöjdast med köket, sovrummet vårt och badrummet. Men dessa har vi planerat länge och valt stora och med mycket förvaring. Minst nöjd med är för mig små detaljer, ex. en utebleysningslampa som inte är i mitten av en vägg och vardagsrummet blev smalare än jag föreställt mig så det blir ltie svårmublerat. Sambon känner samma med vardagsrummet och såklart den omtalade hadnfatet i lilla wc som ser för hemskt ut!

FRÅGA 4:
Kanske för privat fråga, men har ni lyckats komma överens, eller bråkat mycket under byggåret? 
 
SVAR:
Vi har kommit förvånandsvärt bra överens då man förstått det lätt blir många gräl under en sådan här intensiv tid. Visst är vi också bara människor och har bättre och sämre dagar, men förvånandsvärt bra har det gått tycker jag!

FRÅGA 5:
Tips för att hålla budgeten? 
 
SVAR: 
Detta borde min sambo egentligen få svara på, för som sagt är det han som hållit i de största och flesta trådarna. Sambon har verkligen varit super duktig med att bokföra och hålla kontakten till entreprenörerna. Men jag skulle säga att inte stressa fram något sparar mycket pengar. Begära offerter och verkligen räkna och tänka igenom och ta reda på så håller man nog budgeten. Vi valde att budgetera lite mera för grunden än vi blivit tipsade om, vilket för oss var tur då den skulle ha spräckt budgeten med första utkastet, nu höll vi oss under och trots överrasknignar fällde det inte övrig budget.

FRÅGA 6:
Har ni hållit budgeten? 
 
SVAR:
Hittills, ja.
 
 
FRÅGA 7:
Har ni ett skilt "tekniskt utrymme" eller finns elskåp, värmesystem och sånt i grovköket? Vi håller på och planerar hus och det här verkar vara lite olika. En del menar att ett skilt rum är väldigt bra, och andra att det ryms bra i vanliga skåp. Helst av allt skulle man ju inte offra någon plats alls för sådant :)
 
SVAR:
Samma fråga funderade vi mycket på när vi sökte husmodeller vi tycker om. Vi valde att inte ge det ett eget rum eftersom det skulle ta bort utrymme från annat. MEN att ha ett eget rum du kan stänga åter till pumpar och dylikt är mycket tystare och väldigt praktiskt och rymligt. Vi gjorde en kompromiss med detta och lade bergsvärmepumpen och ventilationsagregatet i grovköket bakom skjutdörrar för att stänga bort det lilla ljud vår bergsvärmepump har.
 
 
direkt till vänster när man kommer in i grovköket är vårt tekniska utrymme. Skjutdörrarna fattas på denna bild
 
 
Fortsättning på frågestunden kommer i morgon!








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?