Dilemma!

2015



Nu har vi ett litet dilemma, nämligen köket. Vi borde börja bestämma oss nu och skriva på pappren med leverantören så småningom, om vi vill hinna få köket levererat inom rätt tid. Men det är något som inte känns helt 100% med köket. Det mesta känns riktigt bra, hurudana skåp, köksö, placering av kyl,frys, spis osv. Men handtage eller inte?? Skåp och bänkskiva är vi super nöjda med när vi äntligen bestämde oss för vitt med glansig yta, men då dök ett nytt dilemma upp istället, ska vi köra med handtag eller utan?? Vad som talar för och emot gör oss tveksamma eftersom både för och nackdelarna väger så det blir 50/50!! 
 
HANDTAG:
Med handtag, är det ju helt klart lättareatt rengöra skåpen och det skulle vara cromfärgade handtag då vilket går helhetsmässigt in då vi komemr köa kromfärgade kylskåp,frys, micro och ugn.
 
Men vad som vi nu lämnat och funderat är om det börjar se för rörigt ut då vi har så många skåp och det kommer bli så många handtag? Vi har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och har från start sagt vi vill ha ett neutralt kök just därför så det inte sticker i ögat då vi sitter i vardagsrummet vid de stora fönstren!
 
 
bilderna har jag lånat och är inte egna. Hittat dem via google
 
 
UTAN HANDTAG:
Utan handtag med dessa blanka skåp och bänkskiva gör helhetsmässigt det komplett stilmässigt. De blanka skåpen med den blanka bordsskivan håller samma stil om man inte har handtag, och så slipper man stöta till låren i de skarpa kanterna på handtagen!
 
Men det som gör oss här fundersamma är om vi lämnar bort handtagen att den utgröpta delen på skåpen samlar på sig smuts och damm, och om det är värt att lägga utan hadntag då? MEN eftersom det är en blank yta funderar jag ändå om det går lättare att rengöra än en sträv yta? Men gör fåran och tendenensen att samla smuts och skräp att man blir irriterad på det i längden??
 
 
 
bilderna har jag lånat och är inte egna. Hittat dem via google
 
Förstår ni vårt dilemmat? Jag kanske är lite mera för utseendet med skåp utan handtag, men det är den där smutsdelen som ställer till det. Sambon tänker samma och vi funderar hit och dit gällande detta. Blir det ett irritationsobjekt eller funkar det i praktiken också i ett kök utan handtag med urgröpt kant??
 
Har ni konkreta erfarenheter av båda? Dela gärna med er, vi borde så småning om bestämma köket nu nämligen!
 



Josefin

Visst kan man få fel i huvu av damm som samlas, men lätt värt det o de e lätt att torka rent! Lättare att putsa skåpen utan handtag o så e de ju myki snyggare. I förra lägenheten körd vi nedre delen med handtag o övre utan, funka också bra.

Svar: alltså jag tycker det är snyggare utan, vill bara säkerställa mig om att det sedan inte ångras p.g.a städningen. men man tycker ju det vore lätt om ytan är slät och blank? :)
jo den varianten har vi också sett, mend et är just de nedre som kan tänkas börja se "rörigt ut" just då det är så många lådor. det är färre handtag upptill då de e skåpdörrar :)
Annu Åkers


Ida Blåfield

Hej!

Varför inte lägga in skåpdörrar som man "buffar" upp, såna "klick"-dörrar? Att man trycker in skåpdörren och så buffas den ut. Då slipper ni handtagens rörighet, och samtidigt blir det inga gropar som skulle samla damm (smuts från klottiga händer). "Klick"-dörrarna är ju lätta att rengöra då det är en blank yta att bara torka av. Samtidigt tycker inte jag det är speciellt jobbigt att rengöra erat förslag av skåpdörrar utan handtag heller :) Lycka till!

Svar: jo vi var ett tag inne på dem, men uteslöt dem eftersom där syns det just p.g.a. den glansiga ytan fortare fingeravtrycken då man trycker in dem för att öppna. :) därför är det denna urgröpta + hadntagsmodellen som återstår :) jag vet det är smaksak, men därför intressant att höra av dem som använt sig av dessa urgröpta skåpdörrar, hur de upplevs. samlar de så mycket smuts, är de lätta att rengöra? :)
Annu Åkers


Lena

Har ju ingen erfarenhet av skåp utan handtag men kan tänka mig att det samlar damm / krävs överlag MER rengöring pga klåttiga händer som lämnar spår direkt på dörrarna. Men handtag så lämnar klåttet på handtagen där det inte syns direkt. Tror man får mer städmani med att se klåttet direkt på skåpen ( vilket ioförsig int behöver vara en negativ sak ;) . På våra lantliga frästa skåp lämnar det nog damm fast fåran inte går innåt neråt utan utåt neråt om du förstår vad jag menar.

Sedan så med krom kyl-frys så lämnar det nog mycket mer fingerspår som syns än på t.ex. vita eller svarta skåp.

Vit bänkskiva är JÄTTE SNYGGT, men har du tänkt hur praktiskt är det? Syns smuts mycket lättare och hurudant material är det.. kolla så det inte är sådant som lätt missfärgas av matklått!! Vi har 2 pytte små dråppor rödvin stänk på ett skåp som inte går bort... suuurt!!!

:) blir så snyggt hos er!







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?